INTERVIEW OBAMA | 'Ik stond voor verandering, maar Trump ook'

17 nov. 2020
89 442 Weergaven

In een uitgebreid interview met Nieuwsuur blikt Barack Obama terug op zijn eerste jaren als president van de Verenigde Staten. Ook reflecteert hij op vier jaar Trump.
Welke gevolgen heeft het presidentschap van Obama voor het huidige Amerika? Hoe gaat het met het de verdeeldheid in het land van 'de Amerikaanse droom'? Wat is er terechtgekomen van de verandering die Obama beloofde? En wat heeft hij gemeen met Donald Trump?
******************************************************************************
De publicatie van Obama's boek A Promised Land gaat gepaard met een wereldwijde publiciteitscampagne waarbij hij zich laat interviewen door mensen uit de literaire wereld. In Europa geeft de oud-president in vijf landen een interview. Nieuwsuur vroeg Tommy Wieringa, auteur en columnist bij NRC Handelsblad, om Obama te interviewen. Wieringa mocht vragen wat hij wilde.
******************************************************************************
Bedankt voor het kijken! Wil je meer van onze video’s zien? Abonneer je dan op ons kanaal. Om het volledige interview met Barack Obama te zien klik je op deze link: nos.nl/nieuwsuur/video/2356988

Reacties
 • Bedankt voor het kijken! Wil je meer van onze video’s zien? Abonneer je dan op ons kanaal. Om het volledige interview met Barack Obama te zien klik je op deze link: nos.nl/nieuwsuur/video/2356988

  NieuwsuurNieuwsuur3 maanden geleden
  • @Hendrik Kuiken Jij hebt wel hersenen, maar tikt dan toch zo'n reactie. :D Lijkt me fascinerend om in jouw wereld te leven. :D Angst doet rare dingen met mensen. Of misschien spoorde je sowieso al niet. Dat kan natuurlijk ook.

   suddenlybananassuddenlybananas3 maanden geleden
  • @suddenlybananas Sorry, in tegenstelling tot jou, heb ik wel hersenen. Maar snel weer Arjan kijken op DDR3 joh. Aan meelopers heb ik een broertje dood. Het bevreemdt me dat je je posting niet afsluit met Sieg Mark, sieg Mark, sieg Mark, zoals het een echte meeloper betaamt. Ben je al aan het oefenen met het klikken van je hakken of wacht je op een cursus van Teleac onder de noemer van NTR?

   Hendrik KuikenHendrik Kuiken3 maanden geleden
  • @Hendrik Kuiken Aww Hendrik toch. Iedereen die niet-gekkie is, is automatisch een nazi. Het is toch wat met je.

   suddenlybananassuddenlybananas3 maanden geleden
  • @suddenlybananas Ik ben gelukkig geen Nazi die de NPO nog verdedigd ook.

   Hendrik KuikenHendrik Kuiken3 maanden geleden
  • @Hendrik Kuiken Oh gekkie toch.

   suddenlybananassuddenlybananas3 maanden geleden
 • Ik ben een heel gemengd gevoel over Barack Obama. Wat heeft hij nu echt gedaan voor zijn eigen Afro Amerikaanse gemeenschap, die zo veel vertrouwen in en hoop bij hem hadden? De misdaad cijfers en armoede onder zwarte Amerikanen zijn nog altijd heel groot. Hij heeft ze eigenlijk gewoon in de steek gelaten. En de armoede sowieso in het grote geheel in de VS is niet of nauwelijks aangepakt ook niet onder Obama. Hij had een enorm potentieel en was en is een goed spreker waarbij vergeleken Biden flets en versleten overkomt. Maar Obama werd in de loop van zijn presidentschap ideologisch gegijzeld door soft totalitair blank Amerika die gender neutrale toiletten en vrij blowen belangrijker vonden, dan betere sociale voorzieningen of uitbannen van de wapengekte. En de Democraten inpikten , eigenlijk als zoveel voorheen linkse progressieve partijen ook in West Europa, dreven daardoor af van hun oorspronkelijke aanhang, zwarte en blanke Arbeiders die hierdoor vatbaar werden voor het populisme van Trump. En in Libie en Syrie blunderde Obama net zo hard als Bush in Irak. Heilig en onfeilbaar is Obama niet.

  upwk7upwk711 dagen geleden
 • Beautiful interview. Beatifully spoken. ❤️ En hoe komen zijn woorden nu binnen: wanneer je had kunnen kiezen in welke tijd je zo leven, zou je kiezen voor het leven nu. We hebben het zo goed in vergelijking met andere tijden. Zagen de relschoppers dat maar eens in...

  Liz ZyLiz ZyMaand geleden
 • Dronekiller Obama is een oorlogsmidadiger die in Den Haag moet worden terechtgesteld. Heeft een half miljoen mensen afgeslacht in Syrie, Libieen Oekraine.

  M TirionM TirionMaand geleden
 • Obama die eindeloos veel speecht over het klimaat, koopt zijn 2de kust woning op het eiland Martha’s Vineyard.Schijnheilige......

  Rafael GuerraRafael GuerraMaand geleden
 • Wat een president van was deze man... Mis hem.

  Maartje GoedeMaartje GoedeMaand geleden
 • wieringa blijkt wederom een ueber-lul met een ego dat zo groot is dat als zijn zintuigen erdoor afgestopt zijn vergeleken met obama is het de muis die tegen de olifant zegt: wat stampen we he ....

  alexander loebealexander loebe2 maanden geleden
 • Begin 2021 komt er een gigantische economische crisis.

  vrancrasvrancras2 maanden geleden
 • Hebben jullie na het interview wel mondwater gebruikt, na het likken van zijn reet?

  Tygo BermindTygo Bermind2 maanden geleden
 • NICE , KEN JE VADER GOED GROETJES TIM DONDERWINKEL

  Tim DonderwinkelTim Donderwinkel3 maanden geleden
 • dit was fijn zeg. Dank Tommy Wieringa.

  Ellen WeistraEllen Weistra3 maanden geleden
 • Nieuwsuur wordt het nu geen tijd om aan de kijkers uit te leggen dat de coronacrisis onder andere wordt gecreëerd door het world economic form om de Great Reset te kunnen volbrengen (The new world order) nieuwe wereldorde.

  W RW R3 maanden geleden
 • Klimaatverandering is van alle tijden, we hadden de ijstijd gehad en andere klimaat gehad. Er is geen klimaat 0-punt, het is constant in beweging. Dus al die miljarden die als banken-subsidies gaan in plaats van naar de arme mensen is gewoon absurd! CO2 tax is echt van de zotte, omdat meer CO2 betekend meer groen, meer bomen en meer planten, dus ook meer leven. Degene die beweert dat C02 een probleem is zoals Obama, die wilt juist de mens, dier en natuur weg hebben en alles kapot maken!

  RealZanziRealZanzi3 maanden geleden
 • Dit is wat Obama werkelijk is. Jimmy Dore knows his stuf! nlworld.info/key/video/soecZpLXZHirfnw

  Henry KuppensHenry Kuppens3 maanden geleden
 • Mooi interview. Ook goed dat hij erkent dat hij fouten heeft gemaakt. Dit zou je nou nooit van Donald Trump horen, want hij zou het toch op anderen afschuiven.

  dcoog anmldcoog anml3 maanden geleden
 • Alles is geknipt, heb er niks van begrepen.

  GRoss074GRoss0743 maanden geleden
 • Cool! Mooi interview en mooie prestatie vanuit Nieuwsuur om dit gedaan te hebben :)

  kolim jonekolim jone3 maanden geleden
  • en onze gehele MSM oprollen...

   dcoog anmldcoog anml3 maanden geleden
 • wat een klasse heeft die man. die beelden rond 7:50, obama die trump na de verkiezing op het witte huis ontvangt. met een glimlach op zijn gezicht, "mr. president-elect, how are you?", omdat hij er waarschijnlijk ook gewoon van kon genieten dat hij iemand uit alle oprechtheid kon aanspreken in de toon van 'jij gaat doen wat ik nu ga doen, ik wens je veel succes'. dat is in de essentie ook gewoon het verschil tussen deze twee mannen, oprechtheid, een gevoel voor humor, en empathie

  SamSam3 maanden geleden
  • Wanneer gaat deze oorlogsmisdadiger aandachttrekkertje een keer uit beeld?

   bouytt guytbouytt guyt3 maanden geleden
 • Super interview maar wat hebben jullie met de vertaling gedaan??? :O

  EnbeEnbe3 maanden geleden
  • Goeie vraag , kan je usa zonder democratie zien Kon ik ook niet met Nederland maar we zijn er binnenkort

   kolim jonekolim jone3 maanden geleden
 • Prachtig interview, wat een man!

  qopoy dnonqopoy dnon3 maanden geleden
  • Obama is a bad liar!

   bouytt guytbouytt guyt3 maanden geleden
 • Obama is een van de meest slappe presidenten ooit. Hij heeft de Amerikaanse oorlogsmachine niet kunnen stoppen, integendeel! Deze volksheld is medeverantwoordelijk voor de humanitaire rampen in Libië en Syrië. En dus medeverantwoordelijk voor de vluchtelingencrisis. Obama moet zich doodschamen. Zijn enige talent is het geven van speechen. Wieringa, een van mijn favoriete schrijvers, mag zich best wat kritischer opstellen tegenover deze professionele praatjesmaker! Zeer teleurstellend.

  Jootie de KopJootie de Kop3 maanden geleden
  • Juist, ik heb een mevrouw uit Libie ontmoet in Italie en heeft tegen mij gezegd dat veel mensen in Libie Obama willen vermoorden.

   MitchellLPMitchellLP2 maanden geleden
  • Annyone can become a philosopher. Obama is annyone. Obama can become a philosopher.

   qopoy dnonqopoy dnon3 maanden geleden
 • Obama is gewoon een ordinaire massa moordenaar. Vraag dat maar aan de families of wat daar nog van over is in bijv Irak of Lybie. De man heeft meer bommen gegooid dan Bush en dat zegt wat.

  Franchezzo DelveggioFranchezzo Delveggio3 maanden geleden
 • Obama is een crackhead

  Danilo De La HayaDanilo De La Haya3 maanden geleden
 • mooie reportage.

  seeni gztyseeni gzty3 maanden geleden
 • De wapenfeiten van Obama liegen er niet om. Deze charmante smoothtalker liet heel wat bombardementen en drownaanvallen uitvoeren onder zijn bewind. Ook niet echt veel voor de Afro Amerikanen in de innercitys gedaan. Ook (iligale) vluchteling kinderen in kooien opsluiten, daar waar de huidige president Trump van wordt beticht, gebeurde toch echt onder Obama. Ook een raadsel waarom dhr. Obama een Nobelprijs kreeg, deze komt als het er op aankomt toch eerder dhr. Trump toe. Wieringa stelde geen kritische vragen aan Obama, t.w. het bespioneren van Trump wat al voor de verkiezing aanving en nog véél andere vragen die m.i. gesteld moesten worden. En dan de machtswellustige Hilary Clinton kon haar gang gaan met dubieuze zaken onder bewind Obama, evenals de haviken en waremongers. Obama is mogelijk in het zadel geholpen door deze en gene, er zijn alleen maar superlatieven voor Obama vanuit de gevestigde orde. En de hele Wereld volgt klakkeloos deze man te bewieroken, lijkt mij zéér onterecht. Nooit is de ene zo geëerd en op een erepodium gezet en nooit is de andere zo gehaat en onheus behandeld tot op het absurde toe. Juist dhr. Obama kon en kan niets fout doen bij de globalisten, emo massa, anarchisten en heeft de links oriënteerde media mee die tot de huidige dag, die steeds vaker de politiek en Wereldgebeuren bespelen. Helaas dhr. Trump kan niets goeds doen bij de globalisten emo massa, echter wel bij de man in de straat de working class. De tijd zal het uitwijzen hoe het werkelijk was, zeker is dat nooit een voorganger is geweest die zo 24 hour inzet heeft getoond als dhr. Trump. Jammer dat het interview van Wieringa niet veel gewicht in de schaal legt, mogelijk wel voor zijn eigen ego, en dat mag natuurlijk wel als hij daar blij van wordt. Een ding is zeker de (fouten) machten en krachten zullen eens uitgespeeld zijn.

  armand nieuwendamarmand nieuwendam3 maanden geleden
  • journalist ... www.latimes.com/california/story/2020-11-17/hawthorne-men-accused-in-voter-fraud-plot-to-attain-8-000-mail-ballots-for-nonexistent-or-deceased-person

   seeni gztyseeni gzty3 maanden geleden
 • Charismatisch maar evil

  Tom DTom D3 maanden geleden
 • LEUGENAAR.

  Terrie TonkaTerrie Tonka3 maanden geleden
 • Goh wat boeiend. Nederland vroeg zich echt af wat Obama nou eens van Trump zou denken. Of is het meer, de NPO moet wel wat back-up hebben om de drek die ze over Nederland uitgiet te kunnen vertegenwoordigen. Ik ben van één ding overtuigd, Thierry Baudet maakt een einde aan de NPO. 23 november 2020: Chris Aalberts, wordt aangekondigd als "FVD-Watcher", in plaats van een extreem linkse hond zonder ruggengraat die toegelaten werd bij partijbijeenkomsten, zonder ook maar enige persoon ook maar iets van hem moest hebben. En dat durft en mag die Chris Aalberts bij Nieuwsuur zeggen dat de FVD bijzonder gesloten is. Nieuwsuur is een schande voor journalistiek.

  Hendrik KuikenHendrik Kuiken3 maanden geleden
 • Annyone can become a philosopher. Obama is annyone. Obama can become a philosopher.

  eioshen boboieioshen boboi3 maanden geleden
 • 15 min long talk by a real president.

  Ricardo8388Ricardo83883 maanden geleden
 • De President die de meeste bommen liet gooien op onschuldige burgers, nog nooit is een President met zoveel landen tegelijk in oorlog geweest en nog nooit heeft een President zoveel oorlogen begonnen...Maar op een of andere manier is Obama de held en de President die voor het eerst in de moderne geschiedenis geen oorlog begint (TRUMP) is Orange man bad.....Alleen echte oerdomme schapen vallen nog voor deze propaganda.

  Marcus VronikMarcus Vronik3 maanden geleden
  • always look forward to your videos !!

   eioshen boboieioshen boboi3 maanden geleden
 • Nieuwsuur snapt nog steeds niet dat Obama de doodstraf staat te wachten voor hoog verraad....Wat is het toch beroerd gesteld met onze zogenaamde "journalisten"....Laten we snel het imago nog wat oppeppen van deze verrader, wellicht valt het dan straks nog te spinnen....helaas het is game over. Propaganda werkt niet meer, het recht zal zegevieren en onze gehele MSM oprollen...

  Marcus VronikMarcus Vronik3 maanden geleden
 • Obama is a bad liar!

  ghost Awakenghost Awaken3 maanden geleden
 • Wanneer gaat deze oorlogsmisdadiger aandachttrekkertje een keer uit beeld?

  R. NIR. NI3 maanden geleden
 • Goeie vraag , kan je usa zonder democratie zien Kon ik ook niet met Nederland maar we zijn er binnenkort

  frans smanfrans sman3 maanden geleden
 • 0:25 Black trans lives matter! 💙💜🤍💜💙

  A weird PandaA weird Panda3 maanden geleden
 • Annyone can become a philosopher. Obama is annyone. Obama can become a philosopher.

  Hoyte van HoytemaHoyte van Hoytema3 maanden geleden
 • Civil politics; drone strikes met een glimlach :) Maar wat een charisma, he?!?

  Kaas souffléKaas soufflé3 maanden geleden
 • Obama had een moeilijke taak, echter ik heb andere filmpjes ook gezien en dingen gelezen dat ik ook denk dat de verkiezingen niet op een eerlijke manier zijn gelopen , het is niet bepaald transparant verlopen en zijn toch wel dingen aan het licht gekomen die de zaak denk ik nog zouden kunnen kantelen, maar iedereen moet voor zichzelf zijn eigen huiswerk maar doen , de NPO doet al jaren aan eenzijdige berichtgeving dat alle kritische vragen niet meer worden gesteld dat is niet de weg die opgegaan zou moeten worden, het blijft een moeilijke materie en ik ben geen politicoloog maar een aantal zaken kloppen niet , ik ben wel oprecht benieuwd of er doorslaggevende bewijzen komen en als die komen dan is dat diep triest voor de democratische processen, ik wil toch graag blijven geloven dat het grootste gedeelte van de mensen in de politiek oprecht zijn, echter ik heb daar ook wel mijn twijfels over, ik vind Obama zoals hij overkomt wel een oprecht persoon iemand die zaken wel goed kan overbrengen , Trump is een beetje een top down leider die drukt dingen er gewoon door maar krijgt ook niet de eer die hem toekomt naar mijn mening, Amerika is een verdeeld land net als met de afgelopen NL verkiezingen ook hier is verdeling te zien wat zich uit in allerlei publieke debatten waar dan uit blijkt dat er ook hier verschillende kampen zijn die het niet eens worden helaas. Trump is wel een president die geen oorlog is begonnen en dingen op een "andere" manier oplost daarmee heeft hij ook wel een trend gebroken.

  Ronald HofmanRonald Hofman3 maanden geleden
 • Maar slap lopen lullen dat de zeespiegel stijgt maar wel 2 huizen aan het water kopen van bij elkaar 31miljoen, smerige oplichter.

  R ebelR ebel3 maanden geleden
  • Obama es is een Reptiliano Demonie

   bouytt guytbouytt guyt3 maanden geleden
 • Respect to Barack ;-)

  bart sauvillerbart sauviller3 maanden geleden
  • opkijken als mensen met macht en invloed dat ook doen.

   bouytt guytbouytt guyt3 maanden geleden
 • Waarom niet de waarheid? www.legislationline.org/download/id/1472/file/3b50795b2d0374cbef5c29766256.pdf www.pewtrusts.org/~/media/legacy/uploadedfiles/pcs_assets/2012/pewupgradingvoterregistrationpdf.pdf Zou toch echt interressant geweest zijn om te vragen waarom de USA nog steeds geen anti-fraud election system hebben. Ze hebben nog steeds een trust-election systeem. Die vraag zou je toch mogen verwachten van een Nederlandse journalist ... www.latimes.com/california/story/2020-11-17/hawthorne-men-accused-in-voter-fraud-plot-to-attain-8-000-mail-ballots-for-nonexistent-or-deceased-persons Kun je je dit voorstellen? Het viel op ... bijna 20% fraude ... OIngelooflijk. Ik ga ervan uit dat fraude aan beide zijde gebeurt, maar het systeem zelf? Dankzij het systeem kan men fraude brullen ...

  Laika24102007Laika241020073 maanden geleden
 • Wat een fijn interview! Met een geweldige spreker en een journalist die intelligente vragen stelt en niet de behoefte heeft om zelf te schijnen maar de geïnterviewde zijn zinnen laat afmaken.

  Ingrid VanvuchelenIngrid Vanvuchelen3 maanden geleden
 • 💯 i want him to be president again, not because everything wil change, but because he is not some conspiracy crazy, lying president.

  marlon sarimarlon sari3 maanden geleden
  • Sure. Is that why he invaded 7 countries? And dropped more bombs than any administration since WW2? Is that why he ordered a massive record amount of 600 drone strikes? That is 550 more than Bush.. And 90% of the casualties of these 600 strikes, were innocent civilians. Is that why he deported a record amount of immigrants and built cages at the southern border to house immigrants in? Such a wonderful man he is.

   Leftwist.Leftwist.3 maanden geleden
 • Slimme man die Obama, niet woke. Gewoon realistisch. Zou de Nederlandse media een voorbeeld aan moeten nemen.

  vbddfy euuytvbddfy euuyt3 maanden geleden
  • Lmfao

   R. NIR. NI3 maanden geleden
 • Een intelligente en welbespraakte man. Het hele politieke veld in Amerika, met de geldschieters die bijv. een campagne ondersteunen en daar uiteindelijk iets voor terug willen hebben zorgen ervoor dat het nooit zo zal lopen zoals een president zou willen. Obama had mooie plannen, mooie idealen, maar uiteindelijk stond de geldschieter voor de deur... Amerika is doordrenkt van het corrupte en schimmige kapitalisme. Amerika ziet socialisme als Stalin communisme. De Amerikaanse bevolking is voor meer dan de helft enorm dom, primitief en impulsief. Obama had voor mij nog één of twee termijnen aan mogen blijven.

  Sake BoersmaSake Boersma3 maanden geleden
  • vbddfy euuyt Slechtste YT-naam ooit... bovendien is het Midden-Oosten al decennia een kruidvat. Daar doet niemand het goed omdat het tot nu een onoplosbaar probleem is. Daar is een gezonde evolutie nog ver weg. Corrupt, radicaal religieus, vrouwonvriendelijk, etc........

   Sake BoersmaSake Boersma3 maanden geleden
  • Amerika's slechtste president ooit! Deze man heeft Libie, Syrie persoonlijk omver geholpen. Ook Irak en Afganistan oorlogen gingen onder zijn beleid in volle toeren door.

   vbddfy euuytvbddfy euuyt3 maanden geleden
 • Praten over het stilzwijgen van Republikeinen maar er is geen linkse media of politicus die het over de biden laptop en e-mails heeft gehad... softballs as usual

  Dito WoutDito Wout3 maanden geleden
 • Ik ben een onofficiële Discord server gestart omtrent het ‘Forum van Democratie’ U zal door onze actieve leden verder worden geholpen. We zien u daar!! discord.gg/aGk3q6u

  Politiek NederlandPolitiek Nederland3 maanden geleden
 • Shame you confused embarassment with shame in the interview, literal translation was misinterpreted by Obama, great interview nonetheless ;)

  jeroen92jeroen923 maanden geleden
 • Als je het eenmaal opvalt hoe erg Obama zijn handen gebruikt, kan je het niet meer ontzien.....

  Siep LomanSiep Loman3 maanden geleden
 • Men kan het gewoon simpelweg appreciëren dat interviews ook nog op een deftige manier kunnen gebeuren, zonder te kijken naar wie er zit en wat ze fout gedaan hebben in het verleden. Thumbs up

  HoobaBrosHoobaBros3 maanden geleden
 • STFU vort ventje ga beetje spelen lijk da em god is

  SamaelSamael3 maanden geleden
 • Deze man is zo nep. Dat mensen hierin trappen.

  bruggenbouwerbruggenbouwer3 maanden geleden
  • En...send my regards to the orange man. OMG..je hoeft t niet met alles eens te zijn maar (h)erken een intelligente man met de beste intenties. Remember: de "beste" stuurlui staan aan wal!

   BB3 maanden geleden
 • Hoor hem praten die bommenwerper. Grootste acteur allertijden. Wat een idioot deze man

  bruggenbouwerbruggenbouwer3 maanden geleden
 • Obama heeft z'n credibiliteit verspeeld met z'n uitingen over hoe het internet democratie kapot maakt het internet maakt democratie niet kapot, Barry Soetoro maakt democratie kapot.

  Alexander RewijkAlexander Rewijk3 maanden geleden
 • Obama, een man met twee gezichten. Het gezicht van de charmante man met de vlotte babbel. Wie kan daar nu niet van houden? En de man die de belanegn van Wallstreet behartigde en hiervoor over lijken ging (zoals de puinhoop in Libie). Gek genoeg prevaleert het oppervlakkige, charmante uiterlijk vertoon boven de daadwerkelijk daden. En dat geldt niet alleen in zijn geval, ook in Nederland en andere landen werkt het zo. Zo eenvoudig zijn mensen nu eenmaal om de tuin te leiden en dan moet je er niet gek van opkijken als mensen met macht en invloed dat ook doen.

  Sceptic ObserverSceptic Observer3 maanden geleden
  • Groetjes aan de oranje nitwit

   BB3 maanden geleden
 • Obama es is een Reptiliano Demonie

  Esther HurtadoEsther Hurtado3 maanden geleden
 • Propaganda... vrijheid van meningsuiting? Me reet! Iedereen die goed praat over trump is een wappie. Doen de burgers het niet doet de media het wel! Acounts worden verwijderd van Facebook,Twitter,youtube En waarom komt niemand met de videos over de rechters die mark zuigerburck ondervragen,over het verzamelen van informatie en het brengen van censuur? op de grootste platforms ter wereld. Zijn zij ineens journalisten geworden? Zo ga je vanzelf argwaan creëren is het niet? Hitler deed dat ook in de ww2! En dat is ze ook weer aardig gelukt. Kijk naar het beeld dat wij hebben over de Duitsers. Dat is precies het beeld dat ze wilden dat wij hebben! Het word notabenen nog steeds verheerlijkt met nazi structure etc...

  J MsJ Ms3 maanden geleden
 • Een geweldige man! Een mooie interview. Bedankt!

  bouytt guytbouytt guyt3 maanden geleden
  • Denk je dat de gezinnen de in het midden oosten onder zijn bewind zijn plat gebombardeerd ook zo blij met hem zijn. Hij heeft meer bommen gegooid dan Bush en dat zegt wat.

   Franchezzo DelveggioFranchezzo Delveggio3 maanden geleden
 • Een geweldige man! Een mooie interview. Bedankt!

  Judy de LangJudy de Lang3 maanden geleden
  • @Franchezzo Delveggio dat willen mensen niet inzien. Niet te vergeten de jacht en vervolging van klokkenluiders als Snowden en Assange. Terwijl hij en Biden juist scandeerde er alles aan te doen om klokkenluiders te beschermen.

   sander suijkerbuijksander suijkerbuijk3 maanden geleden
  • Geweldige man? Heeft dood en verderf gezaaid in Irak, Syrie, Lybie etc etc. Gezinnen uit elkaar gebombardeerd. Meer bommen gegooid dan Bush en dat zegt wat.

   Franchezzo DelveggioFranchezzo Delveggio3 maanden geleden
 • Denkt hier echt iemand dat Obama zonder fraude is verkozen ??😂😂😂

  jtenmerde a fondjtenmerde a fond3 maanden geleden
  • @B neem aan dat gij gelooft dat diene klungel 2 maal verkozen is door de swamp of ben je echt zo naief ? Trump gaat winnen en wat ga je dan zeggen ? T waren de russen ? De chinezen ? Uilskuiken 😂😂😂

   jtenmerde a fondjtenmerde a fond3 maanden geleden
  • Neem aan dat je weet dat Obama zijn 2 termijnen erop heeft zitten?

   BB3 maanden geleden
  • Ja

   ApenzuurApenzuur3 maanden geleden
  • Love this show, wake up early just to watch it ??

   bouytt guytbouytt guyt3 maanden geleden
 • Amerika's slechtste president ooit! Deze man heeft Libie, Syrie persoonlijk omver geholpen. Ook Irak en Afganistan oorlogen gingen onder zijn beleid in volle toeren door.

  ᛖᚢᚱᛟᛈᚨ ᚱᛁᛊᛁᛜᛖᚢᚱᛟᛈᚨ ᚱᛁᛊᛁᛜ3 maanden geleden
 • Als trump deed wat obama heeft gedaan zat die al achter slot en grendel voor misdaden tegen de mensheid.

  Leon VerhagenLeon Verhagen3 maanden geleden
 • Obama is de president met 2 gezichten. Man met vele doden en oorlogen op zin naam. Maar de mainstream media mocht daar niet overschrijven. Obama is grvaarlijker dan Busch junior! Alleen Obama wist de media beter te bespelen en dus de rest van de wereld Je kan veel van Trump zeggen.. maar in iedergevaal geen 2 gezichten.

  Marco DavinciMarco Davinci3 maanden geleden
 • Waarom hebben jullie hem geen kritische vragen gesteld ? Zoals wat de reden was om elke dag 8 jaar lang drone aanvallen uit te voeren? Waarom hebben jullie niks gevraagd over waarom hij trumps campagne heeft bespioneerd? Waarom hij 65.000 dollar aan “pizza’s” over heeft laten vliegen?

  GRECOGRECO3 maanden geleden
  • @Bhuyakasha nee dat klopt. WikiLeaks wel ;)

   GRECOGRECO3 maanden geleden
  • Wat is je bron voor de 65000 dollar aan pizzas? En nee Alex Jones is geen betrouwbare bron.

   BhuyakashaBhuyakasha3 maanden geleden
  • Mooi standpunt GRECO Ja nieuwsuur. niet zeggen onder het mom van terrorisme want dat is bulchit. Geen 1 oorlog is zonder belang en veiligheid is alleen voor de top en nooit voor de burgers

   J MsJ Ms3 maanden geleden
 • Goed interview, jammer dat het zo kort was. Had wel meer vragen willen zien, ook met kritischer vragen die zijn reputatie schaden.

  Nexu JinNexu Jin3 maanden geleden
  • Trachten iemands reputatie te schaden in een interview zorgt nooit voor een helderder beeld, laat dat duidelijk zijn. Kritische vragen zijn altijd goed, zolang ze het doel hebben te verhelderen. Vragen die bedoeld zijn om te beschadigen zorgen er alleen maar voor dat de geïnterviewde zijn verdediging dichttimmert. Ik vind deze interviewer respectvol (mag ook wel, bij een ex-president) en hier en daar kritisch.

   bbroubbrou3 maanden geleden
 • Deze vent heeft helemaal geeft fundametale verandering gebracht. Door zijn slappe hap hebben ze nu Trump

  neejneej3 maanden geleden
  • @Laika24102007 Wederom, mede door de misplaatste macht onder de Republikeinen

   Gender BenderGender Bender3 maanden geleden
  • @Gender Bender Kom op, Johnson was bereid om de helft van zijn partij te verliezen ... Hilary verweet Obama dat 90% van de vooruitgang na de crisis naar de rijken ging. Het was gewoon weer zelfde verhaal, het maakte niet veel uit wie president was ...

   Laika24102007Laika241020073 maanden geleden
  • Probeer jij maar als een democraat iets door te voeren bij een minderheid in congress. Bovendien is veel meer dan alleen wetten in beweging gezet door deze man.

   Gender BenderGender Bender3 maanden geleden
 • Dus Obama wil vrijheid van meningsuiting, maar hij wil dat hij bepaalt waarover gesproken mag worden en waarover niet. Hij is heel rechtvaardig, maar legt de rechten bij zichzelf en de plichten bij de ander.

  Maarten Ten NapelMaarten Ten Napel3 maanden geleden
  • @Jeremiah The Innocent roerend eens.

   Maarten Ten NapelMaarten Ten Napel3 maanden geleden
  • Maarten Ten Napel macht is een gevaarlijk fenomeen. De verantwoordelijkheid waarmee macht gepaard gaat kan de mens niet aan. Daarom moeten we allemaal waken voor onze vrijheden en die van anderen.

   Jeremiah The InnocentJeremiah The Innocent3 maanden geleden
  • @Jeremiah The Innocent zonder verantwoordelijkheid, geen vrijheid idd. Als hij dat heeft bedoeld dan is het goed. Verantwoordelijkheden en vrijheden moeten echter wel eerlijk worden gedistribueerd. Op dit moment is Big Tech op de hand van de DP. Er is partijdigheid en iig willekeur in de censuur. Ik vind dat ongewenst en bedreigend. Alleen de partij die daarin op dit moment in het voordeel is kraait daar niet naar. Het zou Obama sieren en minder verdacht maken om de partijdigheid/ willekeur in de censuur te benoemen en te veroordelen. Ik heb hem dat op heden nog niet zien doen.

   Maarten Ten NapelMaarten Ten Napel3 maanden geleden
  • Iedere vrijheid gaat gepaard met veantwoordelijkheid. We zouden dus eigenlijk moeten spreken over verantwoordelijkheid van meningsuiting. En als mensen de vrijheid los zien van de verantwoordelijkheid en meningen publiceren over onderwerpen waar ze geen verstand van hebben kan dat grote gevolgen hebben. Volgens mij is dat wat hij bedoelde. Niet: je mag zeggen wat je wil zolang ik het er mee eens ben.

   Jeremiah The InnocentJeremiah The Innocent3 maanden geleden
  • @bbrou ironisch gezien zou ik zeggen dat als je werkelijk je gedraagt naar wat je beleid dan zou je, je eigen reactie moeten verwijderen. Meer serieus gezien duidt je reactie precies de kern aan van het probleem. Jij ziet de gedachten en mening van een ander als bedreigend en je creëert een soort tweedeling. Jij plaatst jezelf net als Obama buiten het probleem. Anderen hebben ongefundeerde meningen en zij moeten die vrijheid niet hebben, maar jij hebt alleen maar gefundeerde meningen en moet daarvoor de vrijheid hebben.

   Maarten Ten NapelMaarten Ten Napel3 maanden geleden
 • And the oscar goes to.....Baracka Flacka Flames ! nlworld.info/key/video/14ifjN6kZGmlbp4

  irfan arshadirfan arshad3 maanden geleden
 • 👍🏻

  Bas V.Bas V.3 maanden geleden
 • Komen al die reaguurders met hun onzinnige positief misplaatste gezeik over Obama van een andere planeet??

  Bastiaan StapelbergBastiaan Stapelberg3 maanden geleden
  • Dat heeft te maken met genen en evolutie! Maak je daar geen zorgen over niemand neemt deze mensen serieus! Wel interessant om de verstoorde en onderontwikkelde kijk op het leven van deze mensen te analyseren;)

   Timo BeachesTimo Beaches3 maanden geleden
  • @GundamSentinel hahaha wat een humor, gewoon feiten, FEITEN. Die kwal liet iedere zogenaamde bevriende bondgenoot in totaal afluisteren, tot de slaapkamer toe. Eens zelfstandig gaan nadenken i.p.v. van een schaap mee staan te blèren met de Gutjes.

   Bastiaan StapelbergBastiaan Stapelberg3 maanden geleden
  • En jij komt overduidelijk van planeet Geen Stijl.

   GundamSentinelGundamSentinel3 maanden geleden
 • nlworld.info/key/video/mq9lZJLWjIdnh4Q Het is alleen maar.

  Erik LakenErik Laken3 maanden geleden
 • Dit is toch die gast , wat de hemel in werd geprezen, maar eigenlijk een oorlogsmisdadiger is ? Komt mij vaag bekend voor...

  UniqkUniqk3 maanden geleden
 • Tsjongejonge, komt deze karakterloze totaal mislukte president, die kans zag om in 8 jaar tijd geen enkele beslissing te nemen weer met een boek. En wat denk je? Niets ligt aan hem, dat in zijn 2 termijnen de tegenstellingen tusen blank en zwart, arm en rijk, man en vrouw naar een toppunt zijn gegaan is niet zijn schuld. En ja hoor, hij trekt weer de rassenkaart, alle 73 miljoen Amerikanen ( waaronder veel zwarten) die voor Trump hebben gestemd zijn achterlijke racisten. Uiteraard zijn de blanke D'66ers en Groen Linksers het hier weer eens van harte mee eens. Tijd voor een nieuwe politiek orde!

  dede rdede r3 maanden geleden
 • Obama zegt dat de zeespiegel stijgt door de opwarming van de aarde! Vandaar dat hij twee grote landhuizen vlak bij zee heeft gekocht! :-)

  Love you2Love you23 maanden geleden
  • twee nog wel ......het mocht wat kosten......

   Els GoossenEls Goossen3 maanden geleden
 • The Democrats must be very desperate. Obama making time for an interview with a nobody from the Netherlands.

  corona dogcorona dog3 maanden geleden
 • Tommy is a hand puppet people.

  corona dogcorona dog3 maanden geleden
 • Linkse media en links onderwijs leert ons. Links de Democraten zijn goed! Rechts Republikeinen zijn bij voorbaat FOUT! De NL media = Linkse Globalisten Propaganda!

  OdytjeOdytje3 maanden geleden
 • mooie reportage.

  jeroenjeroen3 maanden geleden
 • Een opvallende fout in de vertaling in minuut 9:39 - 9:41 van de zin: " ... and simply says: "that evidence is not true."" "... als ik niet in de politiek was gegaan.". De letterlijke vertaling van de uitspraak moet zijn: ... en simpelweg zegt: "dat bewijs is niet waar."

  Rikkert HoffmannRikkert Hoffmann3 maanden geleden
  • Scherp! Deze is per abuis op de verkeerde plek gekomen en heeft de originele vertaling vervangen. Deze luidt: ...en simpelweg zegt dat het bewijs niet deugt...

   NieuwsuurNieuwsuur3 maanden geleden
 • Het interview van Nieuwsuur met Barack Obama dat dinsdagavond werd uitgezonden, valt onder sluikreclame. Hiermee overtreedt Nieuwsuur de regels van de Stichting Reclame Code.

  Simon SloototterSimon Sloototter3 maanden geleden
 • Obama was de grootste deceptie in politiek in de afgelopen 50 jaar.

  ronald broersmaronald broersma3 maanden geleden
 • De grote linkse leugenaar!

  Brakkeleer ThuisBrakkeleer Thuis3 maanden geleden
 • 1:02 thats isthe fucking right word i can discrab on 26 - 02 - 2025 after all

  AMEN OFFICEAMEN OFFICE3 maanden geleden
 • 11:24 Afriko-Amerikanen? ;) Taalvernieuwers, daar bij Nieuwsuur.

  Marlon PennMarlon Penn3 maanden geleden
  • @a k typische reactie van witte mensen. Bedankt dat je weer onderstreept wie de bron is van de haat

   JohnnieWaIkerJohnnieWaIker3 maanden geleden
  • @a k u bent wel de koning van de nuance zie ik

   BhuyakashaBhuyakasha3 maanden geleden
  • Ik ben zelf wel voor Aviko-Framerikanen

   BhuyakashaBhuyakasha3 maanden geleden
 • Dronebama, met genoeg doden op zijn geweten om walging op te roepen.

  Pond64Pond643 maanden geleden
  • @seb99 Ik zou zeggen kijk is eerlijk, tuurlijk Trump is niet heilig. Echter Obama wel voor jou??? Kunnen de honderd duizenden doden in Syrië je geen bal schelen ofzo??? Kan het je niet schelen dat hij een ziekenhuis heeft laten bombarderen??? Dat hij meer dan 26000 bommen per jaar heeft gegooid??? Dit zijn geen geheimen. Terroristen( ISIS/FSA/ of wat ze de monsters ook noemen) reden rond in Nederlandse trucks en met amerikaanse wapens. Dat zijn de harde feiten, Obama is een man met veel bloed aan zijn handen, net als Rutte.

   RoadRageRoadRage3 maanden geleden
  • @seb99 welke oorlog is trump gestart? Of was hij niet juist degene die troepen heeft teruggetrokken 🤔

   AfcaFifaAfcaFifa3 maanden geleden
  • Ja want Trump is zo'n heilige man ofniet? Wordt wakker idioot, zo heeft iedereen bloed aan zn handen en jij ook! Waarschijnlijk ben jij ook zo'n persoon die geloofd dat Bill Gates een chip in het covic vaccin doet...

   seb99seb993 maanden geleden
  • Exact, ook terroristen steunen net als Rutte overigens. Deze hufters verdienen een cel, en een muilkorf om die bullshit die uit hun mond komt tegen te gaan.

   RoadRageRoadRage3 maanden geleden
 • Mooie man! Mooi interview. Fijn ook dat hij rustig de tijd neemt en ook dat de interviewer hem laat praten. Trump is zo'n verschrikking na deze capabele man.

  N911GT2N911GT23 maanden geleden
 • When Wieringa inquired about what Obama saw as his wrong decisions, embarrassment surfaced in the ex-president: he avoided the question. Obama is a character himself. This is his fourth autobiographical book, he is used to portraying himself as a character. He tells smoothly, but he doesn't go all the way.

  Arbeidsmarkt beleidArbeidsmarkt beleid3 maanden geleden
  • @Leftwist. Scary. We already know Trump as narcissistic, but Obama? Is a sound and sane president even possible? David Cameron believed Barack Obama, a man with whom he appeared to share a warm and respectful relationship that even verged on a so-called bromance, was one of the “most narcissistic, self-absorbed people” he ever met, according to the ex-Prime Minister’s former strategy chief. “Obama never listened to anyone, always thought he was smarter than every expert in the room, and treated every meeting as an opportunity to lecture everyone else. This led to real-world disasters, like Syria and the rise of Isis.”

   Arbeidsmarkt beleidArbeidsmarkt beleid3 maanden geleden
  • Perhaps he didn't want to talk about him invading 7 countries, dropping more bombs than any other administration since WW2, ordering a massive record amount of 600 drone strikes. That's 550 more than the Bush administration. Of those 600 drone strikes, 90% were innocent civilians. Perhaps he didn't want to talk about HAMMER. And how he weaponized this surveillance tool to spy on American citizens. Perhaps he didn't want to talk about the cages he built at the southern border for immigrants. Perhaps he didn't want to talk about the record number of immigrants he deported. Oh what a wonderful character this man.

   Leftwist.Leftwist.3 maanden geleden
  • Which makes perfect sense, for being an ex POTUS is a very rewarding job. You're ought to look it up for yourself too, but an ex-POTUS earns way more money than being in office still. Giving lectures, appearing on shows and news items etc. Therefore it is rathee vital for Obama to safe face and maintain his public image.

   DJ D!TCHDJ D!TCH3 maanden geleden
 • Voor dat iemand gaat roepen: ja maar Trump wilde Iran aanvallen. Graag bewijzen anders dan beelden of berichten uit onze staatskranten en zenders

  jorn kruizingajorn kruizinga3 maanden geleden
 • Wat een nare energie heeft Obama... welke president gooide 8 jaar lang elke 20min. een bom op elk land dat ie nodig vond te bombarderen?? Trump was het niet !

  jorn kruizingajorn kruizinga3 maanden geleden
 • Je weet dat je de juiste vragen stelt als Obama naar boven kijkt en de tijd neemt om je vraag te beantwoorden.

  Vicious circleVicious circle3 maanden geleden
 • Cool! Mooi interview en mooie prestatie vanuit Nieuwsuur om dit gedaan te hebben :)

  Yonah van AndelYonah van Andel3 maanden geleden
 • Mister president..., echt waar joh?

  bw suriebw surie3 maanden geleden
  • @Menno Zeijlemaker Wijsneus..? beetje neerbuigend, vind je niet? Pik?

   bw suriebw surie3 maanden geleden
  • @bw surie Een ex-president behoudt gewoon zijn functietitel, wijsneus. ''Mr President'' wordt doorgaans gebruikt als de persoon in kwestie zelf wordt aangesproken. Als er over diegene wordt gepraat wordt vaak ''President (naam)'' gebruikt.

   Menno ZeijlemakerMenno Zeijlemaker3 maanden geleden
  • En straks, Mr president Trump..? 2016; toen werd er al gezegd; not my president, not sayin', just sayin'..

   bw suriebw surie3 maanden geleden
  • @Menno Zeijlemaker Mr president Nixon..., mmm..

   bw suriebw surie3 maanden geleden
  • Elke (ex-)president wordt ook nog na zijn zittingstermijn aangesproken met ''Mr. President''.

   Menno ZeijlemakerMenno Zeijlemaker3 maanden geleden
 • Ik ben zo enorm blij met Joe Biden als president, wetende dat deze man op speed dial staat. Ik hoop dan ook ten zeerste dat Amerika weer wat hechter naar elkaar toegroeit, stabieler wordt en als absolute wereldmacht als de wiedeweerga gaat meehelpen met de grootste uitdaging van de 21ste eeuw: het herstellen van het klimaat.

  S. -S. -3 maanden geleden
 • Dus omdat duizenden mensen en de media zeggen dat trump verloren heeft is het zo??? Ik wacht wel tot de echte officiele uitslag er is, want die is er nog steeds niet.

  Maggie MeMaggie Me3 maanden geleden
  • De officiele uitslag heb je al nu, de door Trump gespoofde uitslag kan nog komen als hij iets nog gaan uitvreten met de kiesmannen en die dan anders gaat laten stemmen dan ze zouden moeten. Dat is niet voor de hand liggend, doch niet onmogelijk.

   Bas MeijerBas Meijer3 maanden geleden
 • Onder zijn beleid, zijn heel wat landen plat gegooid met bommen.. voor wat ???

  Robert KertoikromoRobert Kertoikromo3 maanden geleden
  • En wie was er begonnen? Een niet onbelangrijk detail..!

   Bas MeijerBas Meijer3 maanden geleden
  • Omdat er anders typetjes de macht konden grijpen, die je niet aan de macht wilt hebben.

   Fred PuntdroadFred Puntdroad3 maanden geleden
  • Je kan dit over letterlijk elke amerikaanse president zeggen lol

   MelkorMelkor3 maanden geleden
  • De wapenindustrie waarschijnlijk... Republikein of Democraat, de wapenindustrie krijgt z'n zinnetje wel in 't bombarderen van onschuldige mensen.

   weaned awolweaned awol3 maanden geleden
 • Libië,, Syrië , Isis, al quada... Bedankt Obama. Wolf in schaapskleren!

  Michiel KobussenMichiel Kobussen3 maanden geleden
  • I mean, Al Qaida en als resultaat daaruit Isis zijn meer Bush z'n fout met de Irakoorlog dan Obama. Libië is wel fair ja...

   weaned awolweaned awol3 maanden geleden
 • Obama is een terrorist net als trump en al die andere presidenten. fuck obama. hij is een zionisten puppet en heeft geen fuck voor amerika gedaan. net als trump clinton bush en ga zo maar door. En de amerikanen zijn zo gehersenspoeld dat ze het niet eens door heben

  Metal VideosMetal Videos3 maanden geleden
 • Omgekeerde wereld mensen, trap er niet in. Trump, en de FvD hier, worden volledig verkeerd weggezet in mainstream brainwash media. Obama volledig aangestuurd door globalisten. nlworld.info/key/video/24V1prTXfn2jj54

  harrie houtmanharrie houtman3 maanden geleden
  • LOL..Newsmax als bron! Al op de hoogte hoe die processen verlopen? Keyword; dismissed.

   ervie60ervie603 maanden geleden
 • Ik was even bang dat Wieringa ( kandidaat Nobelprijs literatuur) dhr.Obama (Nobelprijs voor de vrede) wilde gaan zoenen, gelukkig stond Covid in de weg. Dit vraaggesprek was vergeleken met Jinek en mev.Hillary.Rodham Clinton bijna net zo leeg en weerzinwekkend. De staatsomroep denkt nog steeds dat slecht 78 mensen intussen ook internet hebben..Disclaimer: deel 1 van de 20 delige Obama memoires bevat geen plaatjes.

  Herrie MullesHerrie Mulles3 maanden geleden
  • Helemaal gelijk; beter om Murdoch bronnen te gebruiken. Nog leuker; Russia Today...officieel geen staats omroep..wel allemaal propaganda.

   ervie60ervie603 maanden geleden
NLworld