Jong, en al maanden coronaklachten

13 feb. 2021
99 453 Weergaven

Wat als alles wat je eet naar iets anders smaakt? Basilicum naar plastic, paprika naar zeep en zweet. En je eigen zweet ruikt naar ui - of je ruikt je lichaamsgeur helemaal niet meer.
Een grote groep ex-coronapatiënten heeft hier last van. Ze worden er in hun dagelijks leven flink door beperkt. En de klachten gaan verder. Huisartsen zien patiënten met extreme vermoeidheid, kortademigheid, concentratieproblemen en sterk afgenomen spierkracht en conditie
Ook tienduizenden jonge mensen die helemaal niet zo ziek werden van een besmetting, houden toch langdurig klachten. Artsen weten niet goed waarom, maar vermoeden dat er iets mis is met de stofwisseling van de patiënten. Het is onduidelijk hoe groot deze groep precies is en of ze ooit helemaal weer herstellen.
Dit is een reportage van Yvonne Roerdink & Laura van der Hauw
#corona #klachten #jongeren
**********************************************************************
Wil je op de hoogte blijven van onze verhalen? Vergeet je dan niet te abonneren.
Volg ons ook op Instagram: instagram.com/nieuwsuur/

Reacties
 • Bedankt voor het kijken. Vond je dit een interessante video, doe dan een duimpje omhoog. En vergeet niet te abonneren!

  NieuwsuurNieuwsuur19 dagen geleden
  • @Wisse Wester ha Wisse, wat bedoel je hiermee? Kan je mij anders mailen? reacties@nieuwsuur.nl

   Yvonne RoerdinkYvonne Roerdink12 dagen geleden
  • @Jeroen S Wat bedoel je Jeroen? Je mag mij (Yvonne) ook even mailen: reacties@nieuwsuur.nl

   Yvonne RoerdinkYvonne Roerdink12 dagen geleden
  • Jullie laten letterlijk een zooi geestenzieken zien die je volgens mij alles kunt wijsmaken. Als ik ze zou zeggen dat ze God zijn nemen ze dat 100% van me aan weten ze ook wat ik daarmee bedoel, nee.

   Wisse WesterWisse Wester13 dagen geleden
  • @Kees hoezo hij heeft gewoon gelijk mijn reactie was ook Nee alleen het was al gezegd.

   Wisse WesterWisse Wester13 dagen geleden
  • @Coen van Woudenberg Dr. Devra Davis or the 2011 EMF Lecture...

   Cro MagnonCro Magnon14 dagen geleden
 • Ze hebben helaas pech.

  Jay R.Jay R.4 dagen geleden
 • We moeten de programma makers zoals Nieuwsuur blijven steunen, zij maken ons er dagelijks bewust van hoeveel risico we lopen met dit virus. Zij blijven ons waarschuwen voor de gevaren en beinvloeden ons op de juiste manier! Het gevaar is nog lang niet geweken en zal waarschijnlijk altijd blijven bestaan. Ook als iedereen gevaccineerd is zal het virus weer muteren. We moeten het idee van plezier en feestjes loslaten en begrijpen dat we voor altijd heel erg voorzichtig moeten zijn. Blijf binnen mensen en draag ook buiten mondkapjes, wen er aan dat dit de toekomst is en hou op met zeuren!

  M de JongM de Jong6 dagen geleden
 • Ff denken, ik heb nu zon half jaar al dat ik ziek word steeds en niet weet waarvan, ik hebt onderandere: Steken in me borst, droge mond, vieze dooie smaak, zelfde reuk, steken bij me hart, steken linksboven heel me hoofd, net of me keel langzaam dichtgaat, minder lucht, duizelig, denken dat ik doodga, aanvallen, bijna flauwvallen, heel vaak doe ik dan een sterke zeep handen wassen en smeer onder me neus :P maar zo loop ik dus ongeveer elke 5 minuten op en neer, neus snuiten, enzvoort. maar ik ben nooit getest? had ik anders ook hierbij gehoord ? of hoe .. want als ik nou hoor dat dit corona is en ik dit al zolang heb, denk ik ook mee kan praten dat ik allang corona heb, maar zo diep heb ik nooit nagedacht, nooit geen zin in dokter, want als ik bel, moet k wachtten tot die afspraak, en dan heb ik geen zin of lukt het niet, maar ben nu 2x onderzocht, bloed 1x, maar niks. maar corona niet getest, gelukkig niet, maar ..... is dit niet gewoon een kuttijd ? met veel grieps? want ik denk echt dat ipv 6 maanden, ik het al begin 2020 gekregen heb, en niet echt zie van nu ruik ik mischien wel nooit meer, of dit gaat voorbij, of daarom eet ik niet goed meer, of daarom is dit, ik heb namelijk al een jaar diaree, buikpijn,heel me nek zit vast net of er een bult op me rug hangt in me nek, pijn, maar nooit getest op corona ? had ik anders ook een zware corona ? of heb ik dat ??? zonder ik t corona laat testen, en t zo noem, en mij hierin laat meegaan ?? Ikzelf denk nl. zon 100x per dag, het is niks, het zit in me hoofd, ik maak mezelf gek, 1min later weer veel pijn, en weet ik t zeker, maar ik wil niet, dus ik zeg t is niks, zit in me hoofd, maar nu al zon zeker n jaar dnk ik, medicijnen heel veel, maar daar ligt het dus niet aan.. maarja.. misschein moet ik ook maar iets gaan doen, actie ondernemen : IK BEN DOODZIEK, ME GEUR REUK IS WEG , OVERAL STEKEN, DUIZELIG, WEGVALLEN, ELKE DAG BANG OM DOOD TE GAAN, VANWEGE HET KILLERVIRUS. COVID 19- HET MAAKT JE KAPOT???? ik blijf liever positief, en noem het mijn griep, die iedereen nu krijgt en corona noemt, en het gaat over, de zomer komt eraan, ook al anderhalf jaar geleden, dus nu hoppateee beter worden in de zon, en weg met die kk virus

  d bgd bg6 dagen geleden
  • @eioshen boboi jatoch.. maar hun allemaal. noemen wat ik al zo lang heb. maar is toch geen paniek of corona :P

   d bgd bg17 uur geleden
  • Griep heb je wat is corona,

   eioshen boboieioshen boboi5 dagen geleden
 • toen alles kon en normaal was. Niemand op straat kijkt vrolijk iedereen lijkt depressief 😢. ik waardeer nu meer hoe het leven was voor corona!

  eioshen boboieioshen boboi6 dagen geleden
  • zo rustig en lief over.

   eioshen boboieioshen boboi5 dagen geleden
 • dat je niet moet klagen omdat je al hersteld bent of je wordt als lui weggezet terwijl je slechts enkele uren per dag kan werken. Het is enorm frustrerend.

  seeni gztyseeni gzty7 dagen geleden
 • Super heftig. Ik wens iedereen die hier mee te maken heeft sterkte en een spoedig herstel. ❤️

  sehhi vootysehhi vooty8 dagen geleden
  • klein percentage die blijvende klachten houd, dat maakt het niet minder erg. Sterkte iedereen die hiermee te maken heeft🙏

   eioshen boboieioshen boboi6 dagen geleden
 • Even wat angst in de samenleving weer? Goed bezig nieuwsuur.

  anonjan82anonjan828 dagen geleden
  • Mooi script

   seeni gztyseeni gzty7 dagen geleden
 • K ben 15 en proef en ruik ook al ruim 3 maanden niks voor de rest had ik ook geen klachten alleen wat hoofdpijn

  Ask to seduce MissAsk to seduce Miss9 dagen geleden
  • De uilen ruiken naar zeep en de baselieken ruiken naar oude mensen.

   sehhi vootysehhi vooty8 dagen geleden
 • Sorry hoor, kon niet langer dan de leader kijken, maar je kan toch niet aangeslagen zijn omdat je verbaasd bent dat corona je belast? Zelfs als je jong bent, kijk eerst even naar jezelf hoe je het überhaupt voor elkaar heb gekregen om het te krijgen. Wat voor een persoon ben je dat je kritiek uit op mensen die zeggen dat jongeren minder gevaar lopen, omdat jezelf corona hebt opgelopen? Nevertheless, wens natuurlijk iedereen beterschap toe.

  8Trayer88Trayer810 dagen geleden
  • Zijn dit corona klachten na het ziek zijn of problemen waar je mee zit na 11 maanden niets anders doen dan thuis zitten

   Ask to seduce MissAsk to seduce Miss9 dagen geleden
 • Minder ui eten en meer douchen.

  Roy BattyRoy Batty10 dagen geleden
  • Sinds april ruikt elke sterke geur naar ui/zweet. Ik weet eigenlijk helemaal niet meer of uien en zweet twee heel verschillende geuren zijn. Het blijft bijzonder.

   bofooit gojobofooit gojo10 dagen geleden
 • Vergeet niet dat er een klein groepje mensen is die deze klachten heeft. Ik ken persoonelijk meerdere mensen die covid19 gehad hebben. Vrienden van 25, collega's van 60. Die waren allemaal 3 dagen ziek en daarna weer beter. Begrijpelijk dat de mensen die wél covid19 gehad heeft maar nauwelijks klachten heeft klaar is met deze buitenproportionele maatregelen. Ik hoop dat we snel over gaan naar een model van survival of the fittest!

  vach medvach med11 dagen geleden
  • @bofooit gojo Waarvoor? het opmaken van al het aardgas? het verplichten van het betalen van alle steeds maar stijgende zorgkosten en aow?

   1vachmed941vachmed9410 dagen geleden
  • ondankbaar.

   bofooit gojobofooit gojo10 dagen geleden
 • corona klachten houden.

  soinu foigsoinu foig11 dagen geleden
 • #propaganda

  Joey HussemJoey Hussem11 dagen geleden
 • Klinkt als menstruatie perikelen.

  Musicology1975Musicology197511 dagen geleden
  • I liked it very much i am very thankfull?

   soinu foigsoinu foig11 dagen geleden
 • Heftig. Ik wens ze veel sterkte toe in het herstelproces en hoop dat ze hun oude 'ik' voor deze corona pandemie weer kunnen worden.

  Fun Lovin BlokeFun Lovin Bloke11 dagen geleden
 • Wegwezen met jullie bangmakerij, ik heb cojona gehad. Guess what? 2 dagen snotteren, thats it. Daarna lekker quarantaine met voetbal en een biertje. Opzoute gekke

  MichaelMichael12 dagen geleden
 • Het draait NIET om uw en mijn gezondheid. Het draait niet om het milieu. Het draait niet om eerlijk en transparant dialoog. Het landsbestuur draait niet om algemeen volksbelang MAAR om kartelbelang. De regime van Rutte heeft ons al één jaar gegijzeld en is niet vies van manipulatie en repressie van oprechte kritische geesten. De schade aan mensen, maatschappij en bedrijven is duizelingwekkend groter dan corona. Om 0,23% van de bevolking van de dood te redden is de regime van Rutte bereid om 99,77% van de bevolking te laten CREPEREN!!! Dus het draait niet om ons te redden MAAR een weloverwogen, trapsgewijse vernietiging van de maatschappij en de Midden en Kleinbedrijf. Build Back Better, zegt Rutte, de ambassadeur van de WEF, te Davos!! Corona is meer dan een welkome rookgordijn en extreem uitgebuit mbv ANGST.

  Only the truth Nothing but the truthOnly the truth Nothing but the truth12 dagen geleden
 • Wanneer je een kriebel in je keel en een loopneus om de haverklap aanziet voor "zware griep het heerst hè" dan is het alsof je "zwetende uien ruikt" als je voor het eerst in je leven De Griep onder de leden hebt. Uhm.....Corona bedoel ik 😷 Rijmt op "Islamitisch terrorism"......(oxymoron) What's next? Oblivion......

  Sya OutSya Out12 dagen geleden
 • Dit gaat veel hypochonders aansteken... En dat vertroebelt bijgevolg weer het medisch inzicht. Het is wat het is. Ik hoop dat God deze mensen betermaakt. Ze kwamen allemaal zo rustig en lief over.

  John GoeJohn Goe12 dagen geleden
 • Griep heb je wat is corona,

  Samir banditSamir bandit12 dagen geleden
 • klein percentage die blijvende klachten houd, dat maakt het niet minder erg. Sterkte iedereen die hiermee te maken heeft🙏

  bofooit gojobofooit gojo12 dagen geleden
 • Mooi script

  Thijs van GisbergenThijs van Gisbergen12 dagen geleden
 • De uilen ruiken naar zeep en de baselieken ruiken naar oude mensen.

  OEGROMOVOEGROMOV13 dagen geleden
  • Ik ben 15 en heb al maanden last van enorme vermoeidheid. Precies wat de vrouw zegt met de piano en de fysio...

   bofooit gojobofooit gojo12 dagen geleden
 • Je leef nog. Als dit ebola was waren jullie er niet meer geweest. Gelukkig is covid niet zo dodelijk. Als dit het is mag je in je handen klappen. Hoofdpijn duizeligheid minder smaak. Ik denk dat ik al jaren covid heb🤣

  Mel KMel K13 dagen geleden
 • Zijn dit corona klachten na het ziek zijn of problemen waar je mee zit na 11 maanden niets anders doen dan thuis zitten

  Ptao TomPtao Tom13 dagen geleden
  • Mag je niet naar buiten dan?

   QuanDarQuanDar9 dagen geleden
 • Na tijden van oorlog en tekorten zal men moedige, hoopvolle en dankbare gezichten zien, na tijden van vrede en overschot zijn de gezichten moedeloos, hopeloos en ondankbaar.

  Joost Van MaarenJoost Van Maaren13 dagen geleden
 • Sinds april ruikt elke sterke geur naar ui/zweet. Ik weet eigenlijk helemaal niet meer of uien en zweet twee heel verschillende geuren zijn. Het blijft bijzonder.

  Wiel HanssenWiel Hanssen13 dagen geleden
  • leven hebt verspilt aan die onzin.

   Ptao TomPtao Tom13 dagen geleden
 • Concentratie problemen en geheugenverlies?? Dat heb ik ook en nooit corona gehad😂

  J TJ T13 dagen geleden
 • Hoeveel krijgen jullie betaald ?!?!?!?!

  Samsuns8edge Samsungs8edgeSamsuns8edge Samsungs8edge13 dagen geleden
 • Alles onderspuiten met deo...nie zo moeilijk...vooral als je jong bent

  DIAMONDS PATCH since 2009DIAMONDS PATCH since 200914 dagen geleden
 • Sterkte allemaal

  zijuiy wttuyzijuiy wttuy14 dagen geleden
  • Hé en ik dacht nog wel dat je het ironisch bedoelde, jammer weer moet ik toch deo kopen. Gelukkig valt er aan slechte geur wat de doen neurologische schade wordt al iets lastiger.

   Wisse WesterWisse Wester13 dagen geleden
 • Begrijp het wel. Apart dat dit nu pas naar buiten komt. Ik heb al 11 maanden last hiervan. Sinds waarschijnlijk corona-besmetting in Maart 2020.

  BSTOONBSTOON14 dagen geleden
 • Ik ruik ook iets, bullshit 💩

  Wisse WesterWisse Wester14 dagen geleden
  • @zijuiy wttuy Nice.

   Wisse WesterWisse Wester13 dagen geleden
  • Je ruikt gewoon naar uien, meid. Andere mensen ruiken het ook.

   zijuiy wttuyzijuiy wttuy14 dagen geleden
 • Dikke bullshit allemaal

  Rudolf KoopmanRudolf Koopman14 dagen geleden
  • Wat is er bullshit? het verhaal van die jongeren?

   Yvonne RoerdinkYvonne Roerdink12 dagen geleden
 • Dit is al 1 jaar bekend. Maar helaas neemt niemand het serieus tot ze zelf last krijgen van iets.

  It's MeIt's Me14 dagen geleden
  • @illusion nl Dat is gewoon wiskunde hoor. Het virus blijft alleen actief als het elke week nieuwe hosts kan blijven vinden. En dat doet het omdat mensen te dicht met elkaar in contact komen. Als mensen dus ziek blijven worden, dan is dit enerzijds omdat ze zich laten besmetten. En anderzijds omdat reeds besmette personen, het blijven verspreiden. De schuld ligt dus bij mensen. Maatregelen zijn slechts een middel om het te stoppen. Dat we in een pandemie blijven zitten komt door de mensen die het niet helpen uitroeien.

   It's MeIt's Me12 dagen geleden
  • @It's Me das een aanname dat blijkt nergens uit... Dat is 't 'm net

   illusion nlillusion nl12 dagen geleden
  • @illusion nl Die maatregelen zouden maar 5 weken hoeven te duren. De énige reden dat het langer dan 5 weken duurt is omdat niet iedereen zich eraan houdt. Dus ik zie de lange duur van de maatregelen als een kost die we betalen voor die groep die niet meewerkt. Het is dan ook die groep dat me boos maakt, en niet de maatregelen op zich.

   It's MeIt's Me12 dagen geleden
  • @It's Me maar dan nog als jou argument bestudeer, rechtvaardigd die volgens jou al deze maatregelen??

   illusion nlillusion nl13 dagen geleden
  • @illusion nl ​ "effe" is bij sommigen "permanent". Als je permanent niet meer kan genieten van lekker eten, dan is dat een handicap. Dan verlies je een stukje van jezelf. Nee, je gaat er niet van dood. Maar het leven draait om kunnen genieten, toch? En als je nog twijfelt: Dat smaakverlies wordt veroorzaakt door vernietiging van je zenuwbanen die instaan voor smaak. Je moet er op hopen dat je lichaam deze zenuwbanen opnieuw aanlegt, en het is ook nog maar de vraag of deze nieuwe banen vergelijkbaar zijn met de kwaliteit van je originele. En er zijn altijd mensen waarbij dit herstelproces mis zal gaan.

   It's MeIt's Me13 dagen geleden
 • Sterkte allemaal

  Bastiaan StapelbergBastiaan Stapelberg14 dagen geleden
 • Wooow wat een heftige en dodelijke ziekte!!! Laten we de vrijheden van Nederlanders afnemen om hoofdpijn en vieze geurtjes te voorkomen!!! Alles voor veiligheid oh overheid kauw mijn eten voor en veeg mijn billen af en denk voor mij na oh opperwezen ik onderwerp mijn leven aan u

  Lol OollLol Ooll15 dagen geleden
 • Ik ben 15 en heb al maanden last van enorme vermoeidheid. Precies wat de vrouw zegt met de piano en de fysio...

  Lieve LbLieve Lb15 dagen geleden
  • @Valiant Gold nee bloedtesten enzo gedaan. is puur corora

   Lieve LbLieve Lb13 dagen geleden
  • Kan ook fyver zijn....

   Valiant GoldValiant Gold14 dagen geleden
 • Wat verschrikkelijk voor deze mensen. Ik wou dat ik ze kon helpen.

  Claudia RahanmetanClaudia Rahanmetan15 dagen geleden
  • @Sancho Sancho Dom antwoord

   Claudia RahanmetanClaudia Rahanmetan13 dagen geleden
  • İs allemaal nep

   Sancho SanchoSancho Sancho13 dagen geleden
 • Herkenbaar, bedankt voor de aandacht voor deze klachten. En sterkte aan allen!

  bilisha colibilisha coli15 dagen geleden
 • Wat een lariekoek. We zijn allemaal al een jaar van ons leven kwijt. Zelfs mensen zonder corona ruiken die zweet, ui en chemische lucht; komt doordat ons eten verziekt is. En wie heeft er geen behoefte aan een dutje, zeker als je kinderen hebt.

  Tamara HagenbeekTamara Hagenbeek15 dagen geleden
 • toch knap dat als je jezelf een jaar lang knettergek hebt zitten maken met angst je er wel last van hebt maar als je dit niet hebt gedaan je er niet last van hebt. Je zou bijna denken dat mensen instaat zijn om zichzelf ziek te praten. Oh wacht ja dat is iets wat het menselijk lichaam toe in staat is, als je denkt dat je erg ziek bent en je gelooft het dan word je ook ziek. Hetzelfde werkt andersom bij bijvoorbeeld placebo. geef je iemand een suikerpil en zeg je dat dit medicijn binnen nu en 2 uur werkt en die persoon gelooft het dan werkt het ook. Maar goed lekker net zolang denken dat je ziek bent tot dat je een realitie check krijgt straks en je erachter komt hoe dom je bezig was en je een jaar van je leven hebt verspilt aan die onzin.

  Andy VanderlooAndy Vanderloo15 dagen geleden
  • compleet iets anders is. Een soort muffige smaak en geur.

   bilisha colibilisha coli15 dagen geleden
 • Zijn dit corona klachten na het ziek zijn of problemen waar je mee zit na 11 maanden niets anders doen dan thuis zitten

  sjesconesjescone15 dagen geleden
  • Na het ziek zijn. Is echt geen grapje.

   Jose KokJose Kok12 dagen geleden
 • K ben 15 en proef en ruik ook al ruim 3 maanden niks voor de rest had ik ook geen klachten alleen wat hoofdpijn

  Gideon HellendoornGideon Hellendoorn15 dagen geleden
  • @Gideon Hellendoorn dus je proeft en ruikt ff niks zeg je? Dat is met griep toch ook.. Maar vind jij daarom al deze maatregelen noodzakelijk dan voor 17 miljoen mensen?

   illusion nlillusion nl13 dagen geleden
  • Hou je mond

   Sancho SanchoSancho Sancho13 dagen geleden
  • @Helios Olympus hoezo met mij? Voor het virus niks aan de hand na het virus heb ik dit lol

   Gideon HellendoornGideon Hellendoorn13 dagen geleden
  • Dat heeft met jou te maken en niet met het virus lol.

   Helios OlympusHelios Olympus13 dagen geleden
 • Doe er een leugendetector bij voor de geloofwaardigheid. Ik geloof dit niet. Sorry.

  OminousOminous15 dagen geleden
 • Ja en wat hadden ze nog meer? Of waren ze kerngezond?🤦‍♂️

  CryptoGekkie NederlandCryptoGekkie Nederland15 dagen geleden
  • Ja ze waren kerngezond

   Yvonne RoerdinkYvonne Roerdink12 dagen geleden
 • jou treft ben jij dus ook een aansteller. Vergeet dat niet.

  sotuur aeeisotuur aeei15 dagen geleden
 • Je ruikt gewoon naar uien, meid. Andere mensen ruiken het ook.

  Jasper ZuyderwijkJasper Zuyderwijk15 dagen geleden
 • Probeer eens GHB dat is zo zout als je dat niet proeft weetje in ieder geval wel zeker dat je een leuke tijd eraan over houd 😂

  Guido DompieGuido Dompie15 dagen geleden
  • @sotuur aeei Hoe kan je dan wel herstellen?

   ThaRealPinguThaRealPingu14 dagen geleden
  • Postvirale syndroom/ ook wel Chronisch vermoeidheidssyndroom of dysautonomie. Herstel kan maar niet door alleen te rusten of langzaam met sport op te bouwen.

   sotuur aeeisotuur aeei15 dagen geleden
 • Hoeveel jongeren hebben hier mee te maken?

  Hendrik van Nassau-OuwerkerkHendrik van Nassau-Ouwerkerk15 dagen geleden
  • 10

   Sancho SanchoSancho Sancho13 dagen geleden
  • 0

   mr 95mr 9513 dagen geleden
  • Bedankt voor je vraag! Het gaat naar schatting om tienduizenden jongeren. Artsen weten niet goed hoe groot de groep precies is, onder meer doordat niet iedereen met klachten zich meldt bij de huisarts.

   NieuwsuurNieuwsuur15 dagen geleden
 • Heftig

  Luc Middeldorp InsightLuc Middeldorp Insight15 dagen geleden
 • Je reuk verliezen is niet gevaarlijk stelletje zijkerds. Wees blij dat je er niet dood van bent gegaan...

  velinne liempdvelinne liempd15 dagen geleden
 • Aanstellers

  Tina DijkstraTina Dijkstra15 dagen geleden
 • Lijntje coke en alles is weer goed 💪🥴

  Rocky SewcharanRocky Sewcharan15 dagen geleden
 • Ik moet je teleurstellen, Corona blijft volgens deskunde nog een paar eeuwen onder ons Het virus muteerd in heel veel diersoorten en in mensen. Je zou dan ook alle dieren moeten vacineren voor HERD immuniteit.

  Erik LakenErik Laken15 dagen geleden
 • Jezus wat een aanstellers 🤣

  Air WQAir WQ15 dagen geleden
  • Wat een aanstellers

   Sancho SanchoSancho Sancho13 dagen geleden
  • @Frek Sorry, ik zal het niet meer doen. Je bent niet boos toch?

   Air WQAir WQ15 dagen geleden
  • Doe eens even normaal kerel je bent geen 10 jaar oud of wel?

   FrekFrek15 dagen geleden
 • Sommige dingen hebben dezelfde geur, broodjes heeft een gore geur maar soms ruik ik diezelfde geur ergens anders en associeer ik het daarom met broodjes terwijl het compleet iets anders is. Een soort muffige smaak en geur.

  ZakZakZakZak15 dagen geleden
  • @Valiant Gold dat heet corona gehad hebben

   ZakZakZakZak14 dagen geleden
  • Dat heet "beter wassen"

   Valiant GoldValiant Gold14 dagen geleden
 • slechte acteurs zeg, de tering

  Jeffrey StiphoutJeffrey Stiphout15 dagen geleden
 • Allemaal erg vervelend voor iedereen, maar waarom is er niet gesproken over hoe ze corona hebben opgelopen? Gemiddeld 10 % van alle mensen die zich laten testen op Corona zijn positief. 90 % dus niet en als je goed aan de maatregelen houdt, moet de kans erg klein zijn. Hebben ze misschien zelf niet goed aan regels gehouden?

  BoudewijnBoudewijn15 dagen geleden
 • Ja, en zo is het ook met ongenezelijke kanker, jezus man. Elk virus is gevaarlijk wanneer je in die 0.1% valt, maar dit gebeurt bij zo weinig mensen dat dit gewoon als ongelukkig gezien moet worden dan een werkelijk gevaar.

  KP98 Jokook12KP98 Jokook1215 dagen geleden
  • Yep

   Urb NationUrb Nation15 dagen geleden
  • Inderdaad, ik ben geen wappie maar jezus wat zijn ze met zn alleen extreem aan het overdrijven en telkens zeiken over ieder miniscull dingetje

   Matthijs ZMatthijs Z15 dagen geleden
  • Exact

   Meve SturphyMeve Sturphy15 dagen geleden
 • Wat een gelul! Hebben deze mensen medicijnen gekregen toen ze “cojona” hadden? Ik ben ook zonder noemenswaardige symptomen twee weken mijn smaak en reuk kwijtgeraakt en ja ik dacht ook “jeemug! Wat is dit nou?” En dat was in maart... uiteindelijk is alles gewoon weer normaal geworden. Was het cojona? Geen idee. We konden toen nog niet testen. Maar het interesseert me ook niet. Als je reuk/smaak wegvalt zeg tegen je zelf dat het weer goed zal komen, blijf positief. Negativiteit en angst maken en houden je ZIEK! Net als het volgen van de maatregelen. -> angst.

  Sebas Von LandkrohnSebas Von Landkrohn15 dagen geleden
 • nlworld.info/key/video/wKSioc-keoCkmpo einde avondklok.nu nog de 2e kamer globalisten vervolgen!

  Eelco SchaafEelco Schaaf16 dagen geleden
 • Ah daarom ruik ik zo.

  han meyerhan meyer16 dagen geleden
 • Postvirale syndroom/ ook wel Chronisch vermoeidheidssyndroom of dysautonomie. Herstel kan maar niet door alleen te rusten of langzaam met sport op te bouwen.

  Selin OzmenSelin Ozmen16 dagen geleden
  • Hoe dan wel?

   FrekFrek15 dagen geleden
 • Amanakoidum

  Daniel ReserveDaniel Reserve16 dagen geleden
 • Heel veel sterkte kracht en liefde toegewenst aan iedereen die deze “genetische gemanipuleerde virus”geactiveerd heeft in zijn lichaam. Sars-CoV2/Covid-19 is synthetisch gebrouwen in labs over de hele wereld. Het is geen natuurlijke virus. Daarom het zgn mRNA spuit, ook genetisch gemanipuleerd, bevat geen echte virus. Er wordt met ons gespeeld mensen. De aarde heeft zich veranderd in een groot laboratorium en wij de mensen zijn proefkonijnen. Zoals ze doen met dieren doen ze nu ook met ons. Ze ontnemen ons de complete vrije wil van leven.

  Yehovah’s Samurai Rebel Queen WarriorYehovah’s Samurai Rebel Queen Warrior16 dagen geleden
  • en zich te laten vaccineren. Dank je wel staatspropagandamedia.

   yaliso gioouyyaliso gioouy16 dagen geleden
 • Ik ruik ook al 3 maanden niets

  Soinas DoyiSoinas Doyi16 dagen geleden
  • Nep en bangmaak propaganda

   yaliso gioouyyaliso gioouy16 dagen geleden
 • Ik ruik ook al 3 maanden niets

  Roy_v_hollandRoy_v_holland16 dagen geleden
 • En dit komt van een vleermuis virus .. tuurlijk

  MrTomBlackTVMrTomBlackTV16 dagen geleden
  • Ok mr viroloog

   Noah ZuijderwijkNoah Zuijderwijk16 dagen geleden
 • Gekke vergoeding gehad jongens

  kifesh100kifesh10016 dagen geleden
  • Nee helemaal niks

   Nathan UljeeNathan Uljee15 dagen geleden
 • Nog meer redenen om het land op te sluiten natuurlijk ;-)

  assass16 dagen geleden
 • Kkr lekker voor m. Had ie maar n normaal immuunsysteem moeten opbouwen.

  IKP 16IKP 1616 dagen geleden
 • weer alles gewoon normaal. Hopelijk hersteld het voor hun uiteindelijk ook weer maar het is wel weer bewijs dat Corona echt niet een normaal griepje is

  huttio srreuhuttio srreu16 dagen geleden
  • Er zit nogal wat verschil in wat we normaal "een griepje" noemen en wat echt "de griep" heet. Griep is erg heftig en eist jaarlijks veel slachtoffers. Verlies van reuk en smaak is bij griep ook niet ongewoon. Er sterven jaarlijks meer kinderen aan griep dan aan corona. Wel sterven er jaarlijks minder oudere mensen aan griep dan aan corona. Dat komt omdat immuniteit bij griep vaak al is opgebouwd in de jeugd. Zouden we nu voor het eerst griep hebben zonder immuniteit dan zou het aantal doden vele en vele malen hoger liggen. Dit kun je zien aan de massale sterfte in Zuid Amerika onder de indianen door griep toen dat daar voor het eerst kwam vanuit Europa.

   anonjan82anonjan828 dagen geleden
 • Kijk eens bij ascensie verschijnselen.

  P MP M16 dagen geleden
 • Dit heb ik ook sinds een maand oeff

  taehyungtaehyung16 dagen geleden
  • Achja elke voordeel heeft zijn nadeel Als je niet meer kan proeven kan je ook dingen gaan eten die je niet lekker vindt Dus niet zeiken 🥳😂🥳😂🥳

   huttio srreuhuttio srreu16 dagen geleden
 • Enorm erkenbaar, en erg blij dat er eindelijk meer aandacht voor is. Was zelf 18 toen ik het in April 2020 kreeg(nu 19) en heb er nog steeds dagelijks last van. Hoofdpijn die 24/7 doorgaat, misselijkheid die niet stopt, geheugen verlies, niet kunnen concentreren, geen eetlust hebben, uithoudingsvermogen wat ver te zoeken is en zo maar door. Voor Corona was ik altijd in de weer, met school of werk. Ik was alleen thuis om te slapen, en was de volgende dag weer vroeg m'n bed uit. Nu lig ik tot wel 16 uur op bed(al een hele vooruitgang met hoe het een aantal maanden geleden ging), en mag van geluk spreken als ik een stukje buiten kan lopen zonder helemaal kapot te zijn. Ik ga nu ook 3 keer in de week naar een revalidatie centrum, het is zwaar, maar het gaat de goeie kant op, erg langzaam. Wel ben ik 2 jaar van m'n leven kwijt door corona, als het niet meer word(met klachten die nooit weg zullen gaan). 2 jaar studie moet ik al vergeten, omdat het simpelweg niet uit te houden is. Dit is het moeilijkste wat ik ooit heb moeten doen, elke dag voelt nog als een gevecht, en er is geen einde in zicht.

  Coen van WoudenbergCoen van Woudenberg16 dagen geleden
  • Kan toch niet "corona " zijn... zo'n jonge gozer....of je wordt hiervoor betaald of je hebt iets anders onder de leden!

   MickeyMickey12 dagen geleden
  • Heb zelf bijna 3 jaar gelezen de ziekte van Pfeiffer gekregen, zelfde klachten behalve reuk/ smaakverlies. Nu ondertussen bijna van alle klachten af maar echt heftig om mee te maken

   Tamas Ten haaffTamas Ten haaff16 dagen geleden
 • Hier ook al 2+ maand zonder reuk.

  Reyhan ReginaReyhan Regina16 dagen geleden
  • moet je niet de heledag binnen zitten met je mondkapje.

   SilSil15 dagen geleden
 • Heel vervelend voor deze hele kleine groep mensen die er last van hebben. Gelukkig heeft de meerderheid dit niet en wil de meerderheid ook graag weer verder met leven.

  xx16 dagen geleden
  • Dat komt omdat de meerderheid geen corona heeft gehad. Van de mensen die corona hebben gehad hebben heel veel blijvende klachten

   VeraVera15 dagen geleden
  • De meerderheid wil ook graag een miljoen euro krijgen. De meerderheid moet zich realiseren dat we niet in een fantasie wereld leven.

   suddenlybananassuddenlybananas16 dagen geleden
 • Heel vervelend voor deze mensen en hoop dat het goedkomt. Maar het verhaal is anekdotisch. En bedoelt om de jongeren de buitenproportionele maatregelen te laten volgen en zich te laten vaccineren. Dank je wel staatspropagandamedia.

  Herman KoopmanHerman Koopman17 dagen geleden
  • Vertaling: Ik ben een fragiel conservatiefje dat niet om kan gaan met verandering en daarom luister ik naar complotjes en steek ik verder mijn vingers in mijn oren. Zo lijkt de wereld een stuk overzichtelijker en word ik niet de hele dag getriggerd. :( :( :(

   suddenlybananassuddenlybananas16 dagen geleden
  • Natuurlijk is dit anekdotisch.. Het punt van de video is om te laten zien hoe erg de mildere symptomen kunnen zijn, door een paar mensen te interviewen. Dan snapt de jeugd de ernst, zonder dat ze meteen worden doodgegooid met statistieken. Als je de cijfers wilt, moet je misschien ff op NCBI zoeken. In de onderstaande link staan de resultaten van een overview onderzoek. Dit is een samenvatting van 32 verchillende studies die onderzoek hebben gedaan naar het verlies van reuk en smaak door Corona-infecties, met een totaal van 19,424 patienten die zijn onderzocht. Bij 27 van de 32 studies werd er aangetoond dat patienten hun reuk verliezen. Verlies van smaak kwam minder vaak voor, en het verlies van beide kwam het minst voor. www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7488903/

   Iris van der ZeeIris van der Zee16 dagen geleden
 • Ah ze hebben goed moeten zoeken voor een paar bruikbare idioten om hen propaganda bij te zetten. Het is sneu. Maar alles wat we hebben opgebouwd na de oorlog nu in een paar jaar afbreken omdat er een paar ziekjes zijn. Belachelijk! De gigantische schade van de maatregelen onderbelichten of niet belichtingen. En de paar zieken van covid zwaar overbelichten. PRO PA GAN DA

  tom Midtom Mid17 dagen geleden
  • Doe de groeten aan Flavio Pasquino! Ik hoop dat jullie allebei een beetje denken om jullie hart. ;)

   suddenlybananassuddenlybananas16 dagen geleden
 • Corona bestaat niet is griep. Dit is propaganda. Mensen die angstig zijn zijn diegene die vaak ziek worden van griep.

  Melvin WaterenMelvin Wateren17 dagen geleden
  • t'is nutteloos om te vragen... maar wat is je bron/evaring met covid en deze statements die je maakt?

   Coen van WoudenbergCoen van Woudenberg16 dagen geleden
 • Corona is voor de zwakke

  chding zuurechding zuure17 dagen geleden
  • Complotjes zijn voor de geestelijk beperkten.

   suddenlybananassuddenlybananas16 dagen geleden
 • Wanneer je bij elke kleine griep symptoom panisch word! Omdat je denkt dat je corona hebt. Wie heeft hier ook last van! De angst voor corona😣😫 ik wil zo graag terug naar toen alles kon en normaal was. Niemand op straat kijkt vrolijk iedereen lijkt depressief 😢. ik waardeer nu meer hoe het leven was voor corona!

  idgaff idgafidgaff idgaf17 dagen geleden
  • Wat een slecht item

   chding zuurechding zuure17 dagen geleden
 • De dingen die hierin worden gezegt zijn echt pure onzin

  SoftUlzzangSoftUlzzang17 dagen geleden
  • @Nathan Uljee mijn youtube naam is niet pure onzin, Nathan

   SoftUlzzangSoftUlzzang15 dagen geleden
  • Net als je NLworld naam

   Nathan UljeeNathan Uljee15 dagen geleden
  • @Vera ik zeg ook niet dat ze smerig zijn. Deze man zegt dat hij niet weet of hij stinkt, maar als je alles scherpt houdt, douchen, deo, parfum, kleren wassen, tanden poetsen, de dingen die hij deed voordat hij corona had dan hoor je niet te gaan stinken.

   SoftUlzzangSoftUlzzang15 dagen geleden
  • @SoftUlzzangDat is het hele ding... Deze mensen kunnen door corona óf niet meer ruiken, óf geuren ruiken heel anders. Zweet wat voor henzelf ontzettend naar uien ruikt, terwijl hun omgeving niks ruikt. Ze zijn niet smerig, maar hun reuk is aangetast

   VeraVera15 dagen geleden
  • @taehyung ben je nou serieus? Jij weet niet of je stinkt of niet als je niet aan jezelf ruikt? Dan ben je gewoon smerig.

   SoftUlzzangSoftUlzzang16 dagen geleden
 • Marion Koopmans in Wuhan ; handenschuddend , zonder mondkapje , 1,5, meter regel overboord , gezellig met de chinezen. www.trouw.nl/wetenschap/who-missie-heeft-bron-pandemie-nog-niet-ontdekt~b601a3a3/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  OEGROMOVOEGROMOV17 dagen geleden
  • @OEGROMOV Als je nog even een jaartje doorschrijft, sta je zo met een avondvullend cabaretprogramma in het theater.

   suddenlybananassuddenlybananas15 dagen geleden
  • @suddenlybananas Bij de Brazaliaanse variant ruik je alleen ananas

   OEGROMOVOEGROMOV15 dagen geleden
  • @OEGROMOV Doet pijn hè, dat wetenschap wordt verkozen boven jouw dogmatische ideetjes? ;)

   suddenlybananassuddenlybananas16 dagen geleden
  • @suddenlybananas PCR getest....en dat 100 maal ....zucht..

   OEGROMOVOEGROMOV16 dagen geleden
  • Ach, gekkie toch. Die mensen zijn 100 keer getest. Is allemaal uitgelegd, maar ja, dat wil jij niet horen. En dat zeggen ze ook niet op Geenstijl, dus dan krijg je het waarschijnlijk ook niet mee. :D Of ga je nu ook zeiken over voetballers en mensen op tv? :D

   suddenlybananassuddenlybananas16 dagen geleden
 • Reuk wordt binnen twee jaar weer goed geimpreteerd door je hersenen maak je maar niet druk

  Roel SchellRoel Schell17 dagen geleden
 • Achja elke voordeel heeft zijn nadeel Als je niet meer kan proeven kan je ook dingen gaan eten die je niet lekker vindt Dus niet zeiken 🥳😂🥳😂🥳

  ikbefalleenopdinsdag xikbefalleenopdinsdag x17 dagen geleden
  • @suddenlybananas 🥳okey GGZ gekkie

   ikbefalleenopdinsdag xikbefalleenopdinsdag x16 dagen geleden
  • Niemand is geïnteresseerd om de stront te vreten die jij produceert. Maar wel leuk geprobeerd. Dat moet ik ook eerlijk toegeven. :D

   suddenlybananassuddenlybananas16 dagen geleden
 • Covid 19 het killer virus 🥳🥳🥳🥳

  ikbefalleenopdinsdag xikbefalleenopdinsdag x17 dagen geleden
  • @Wisse Wester Gekkies gonna gek.

   suddenlybananassuddenlybananas12 dagen geleden
  • @suddenlybananas "wetenschap" je bedoelt wat je op tv door de strot geduwd wordt? Ooit gehoord van the great Reset? Hoor je akelig weinig over in de media is wel waar het over gaat. En ohja je vaccin, mRNA houdt in dat je een proteïne met Corona geïnjecteerd krijgt wat zich vervolgens hecht aan een gezonde cel in je lichaam die zich vervolgens gaan kopiëren want dat doen cellen. Dus als je een gezond immuunsysteem hebt verspreid dit niet in je lichaam maar als je immuunsysteem zwak is en Corona dus voor jou wel gevaarlijk was zal je immuunsysteem de cel niet optijd kapot maken waardoor je hele lichaam vol komt te zitten met Corona cellen die zichzelf constant dupliceren, en nu blijft je immuunsysteem daar tegen vechten natuurlijk, oh wacht dit phenomeen heeft een naam Auto-imuunziekte. Neem je vaccin alsjeblieft of neem er 5 die complotgekkies zijn wel het enige wat de staat ervan weerhoudt Genocide te plegen voor een not so great Reset. Als je iets niet begrijpt wat een ander zegt maakt die persoon niet per definitie gek dat maakt jou per definitie Dom. Lul

   Wisse WesterWisse Wester13 dagen geleden
  • @Casa Negra Net als alle andere gekkies ben je een gigantisch lang betoog aan 't afsteken tegen je eigen gecreëerde stroman. Mensen zoals ik zijn boos over onrecht, waar en wanneer het gebeurd. Gekkies zoals jij zien elke misstand door de vingers die niet in je fantasiewereldje past. Je lult een hoop, maar komt met geen enkel bewijs. Ga lekker Trump en Poetin verdedigen en vertel mij nog een keer iets over dictatuur en over intelligentie. :D

   suddenlybananassuddenlybananas15 dagen geleden
  • @suddenlybananas Probleem is dat de wetenschappers gewoon direct in dienst van de overheid zijn en precies de rapporten schrijven die ze worden opgedragen. Als je denkt dat de wetenschappers onafhankelijk zijn dan ben je verdomd naief. Het kwam gewoon op het nieuws dat de Duitse regering wetenschappers heeft opgedragen met schrikbarende rapporten naar buiten te komen om de bevolking angst aan te jagen. Ik zie figuren als jou het al goed praten dat de overheid ons misleid met foute info. Jullie worden pas wakker wanneer het te laat is, voor mensen als jullie is de overheid heilig al vertonen ze trekjes van een dictatuur. Aan de ene kant heb je met de complot gekkies de ene extreme kant, aan de andere kant de schapen die zich alles laten voorkauwen door het RIVM en Rutte. Beide groepen zijn de grip op de realiteit kwijt. En als ik eerlijk moet zijn kunnen we ze het niet eens kwalijk nemen. Het gros van de bevolking bestaat nou eenmaal uit minder intelligente mensen. En degene die intelligent zijn hebben vaak een agenda / belangen. de waarheid is een bijzaak.

   Casa NegraCasa Negra15 dagen geleden
  • @taehyung Gekkies denken nogal religieus. Wat Trump en Lange Frans zeggen is automatisch waarheid en sowieso belangrijker dan wetenschap. :D

   suddenlybananassuddenlybananas16 dagen geleden
 • wat als je verse gemalen koffie poeder ruikt..

  Skyaik KaikSkyaik Kaik17 dagen geleden
  • 😂

   anonjan82anonjan828 dagen geleden
 • Zintuig verlies sta ik niet voor.

  Don SteffaDon Steffa17 dagen geleden
  • Ik wel, fuck zintuigen

   Hendrik van Nassau-OuwerkerkHendrik van Nassau-Ouwerkerk15 dagen geleden
 • weer alles gewoon normaal. Hopelijk hersteld het voor hun uiteindelijk ook weer maar het is wel weer bewijs dat Corona echt niet een normaal griepje is

  foopyu noouifoopyu nooui17 dagen geleden
 • Corona is voor de zwakke

  Anonymous070DH AnonymousAnonymous070DH Anonymous17 dagen geleden
 • Kkr virus

  EPICEPIC17 dagen geleden
  • om het virus te mijden, ook voor jongeren. Toch zijn we wel ondertussen aan cijfers toe, ik kan me niet voorstellen dat er geen redelijke schatting kan worden gemaakt. Het is

   foopyu noouifoopyu nooui17 dagen geleden
 • De mensen in dit filmpje moeten effe normaal doen haha 😂 Heb dit sinds maart 2020. Uien fase heb ik al lang gehad. Komt goed man aanstellers, binnenkort weer feesten. Ben nu op 7/10 van wat het was 😉

  InternetGekkiesInternetGekkies17 dagen geleden
  • Een zintuig (mogelijk permanent) verliezen vind ik geen kwestie van aanstellen

   VeraVera15 dagen geleden
 • Al maanden corona maar toch mee mogen doen aan de maatschappij 🤔..... dat is vragen om problemen

  Daniëlle van der PloegDaniëlle van der Ploeg17 dagen geleden
 • Ik ga niet zo heel lekker op dit soort video’s. Het is klote hoor, maar je bent niet dood of gehandicapt.. Go on!

  ToakLiveToakLive17 dagen geleden
  • Dat zeggen ze ook niet en ze gaan ook door. Heb je de video überhaupt wel gekeken?

   suddenlybananassuddenlybananas16 dagen geleden
 • aanstellleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeers

  Nathan van drunenNathan van drunen17 dagen geleden
  • @Nathan van drunen Jij doet alsof ze overdrijven. Alsof de problemen niet bestaan. Ik erken ze. Want ik ben geen anti-wetenschappelijke lavendelsnuiver.

   suddenlybananassuddenlybananas16 dagen geleden
  • @suddenlybananas ik zeg toch aansteller chap, kom jij aan met je hard

   Nathan van drunenNathan van drunen16 dagen geleden
  • Hard hè, de realiteit? Snel weer terug naar Parler in je veilige gekkie bubbel. ;)

   suddenlybananassuddenlybananas16 dagen geleden
 • Makers van dit item: wat jammer dat jullie geen aandacht geven aan alle andere klachten. Want long covid is zoveel meer: concentratieproblemen, benauwd, steken in ribbenkast, maag/darmklachten, etc. Een grote groep laten jullie nu buiten beschouwing. Ik -en velen met mij in de Facebook groep van long covids- hebben met pijn naar dit item gekeken. Zo jammer dat jullie maar een kwart van het verhaal vertellen. Nu denkt half Nederland dat longcovid gaat over reuk- en smaakverlies. En al was dat zo bedoeld, dan had op z'n minst benoemd moeten worden dat dit maar een van de longcovid symptomen is. Ik vond dit echt geen goed item, en het doet geen recht aan alle long covid patienten. Hopelijk komt er ooit nog een vervolg dat meer aansluit op de realiteit.

  1Lyvyan1Lyvyan17 dagen geleden
  • Dank voor je opmerking! De reportage gaat inderdaad vooral over hoeveel last ex-coronapatiënten kunnen hebben van reuk- en smaakverlies, maar het was zeker niet de bedoeling om het beeld te scheppen dat mensen met langdurige corona alléén last hebben van reuk- en smaakverlies. In de video noemt vooral Marjanne ook andere klachten. We vermelden bovendien dat huisartsen veel patiënten zien met onder meer extreme vermoeidheid, kortademigheid, concentratieproblemen en sterk afgenomen spierkracht en conditie. Zie ook deze productie van NOS op 3: app.nos.nl/op3/nacorona/

   NieuwsuurNieuwsuur15 dagen geleden
  • Het is algemeen bekend dat je er longklachten aan kunt overhouden en er zijn ook nieuwsitems over geweest. Echter was het fenomeen anosmie, parosmie en phantosmie nog niet onder de aandacht gebracht. Ik ben blij dat dit wel gebeurd. Wees eens een keertje blij dat ook deze mensen met deze klachten (waaronder ik) een keer serieus worden genomen, want geloof me het is geen pret wanneer mensen denken dat je je aanstelt als alles verbrand en verrot smaakt en ruikt.

   taehyungtaehyung16 dagen geleden
 • Wat een slecht item

  Thomas SpekoperThomas Spekoper17 dagen geleden
  • waarom?

   Yvonne RoerdinkYvonne Roerdink12 dagen geleden
  • Awwww. Kan je fragiele, conservatieve zieltje het niet aan? :( Allemaal leuk en aardig, maar de werkelijkheid verandert toch niet. Hoe hard je 'em ook ontkent. :D

   suddenlybananassuddenlybananas16 dagen geleden
  • Jij bent een slecht item

   Meatym8Meatym817 dagen geleden
NLworld